Bij Zonnatura kiezen we zorgvuldig onze verpakkingen. Naast dat deze onze producten moeten beschermen, kijken we ook naar de duurzaamheid van het verpakkingsmateriaal!

Onze ontbijtgranen

Onze muesli’s en crunchies zitten vanaf het voorjaar van 2020 in een verpakking die voor 45% afkomstig is uit plantaardig materiaal (rietsuiker). Ook is de inkt geheel op waterbasis.

Plantaardige dranken

Onze plantaardige dranken hadden al een dop gemaakt van suikerriet en zitten nu ook nog eens in een biobased verpakking die voor 88% afkomstig is uit plantaardig materiaal, gemaakt van suikerriet en houtvezels. Biobased verpakkingen zijn recyclebaar en kunnen bij het plastic afval weggegooid worden!

Thee verpakkingen

We zijn al jaren bezig met het verduurzamen van onze thee verpakkingen. Zo hebben we 6 jaar geleden de folie verwijderd die om het doosje heen zat nadat we hadden gemonitord of dit geen invloed had op de kwaliteit van het product. Een paar jaar geleden hebben we de envelopjes verwijderd waardoor er dus minder verpakkingsmateriaal nodig is. Op dit moment hebben we ook de theezakjes weten te verduurzamen na jaren van testen. Onze theezakjes zijn namelijk vanaf nu gemaakt van plantaardig materiaal en daardoor composteerbaar! Dit wil zeggen dat onze theezakjes bij het GFT afval weggegooid mogen worden.

Biobased plastic verpakkingen

Een biobased plastic verpakking is een verpakking die (gedeeltelijk) gemaakt wordt van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen zoals suikerriet en houtvezels. Een voordeel van biobased plastic in vergelijking met de andere plastic is dat fossiele grondstoffen worden gespaard door plantaardige grondstoffen te gebruiken die ook nog eens hernieuwbaar zijn, wat inhoudt dat ze nooit op zullen raken. Door biobased plastic te gebruiken verlagen we dus ons gebruik van niet hernieuwbare grondstoffen. Biobased verpakkingen kunnen bij het plastic afval weggegooid worden en dus gerecycled worden.