Waarom Suzanne de Oat & Go zo'n fijne reep vindt

 

img

Dit artikel is geschreven door Suzanne Brummel, het originele artikel vind je hier

Diegene die mij al een tijdje volgen hebben hem vast en zeker al eens voorbij zien komen op één van mijn kanalen: de Oat&Go reep van Zonnatura. Intussen sta ik niet alleen online maar ook bij mijn sportmaatjes al bekend om de Oat&Go’s haha. Ik heb ze bijna altijd bij me in mijn fietsshirt of zwemtas. Niet omdat Zonnatura één van mijn partners is maar omdat ik oprecht ontzettend fan ben van de reep. Maar waarom? Wat maakt de Oat&Go nu een goede (sport)reep? Je leest het in deze blog.

Een juiste energieboost 

Van vrijwel alle energierepen krijg je energie. Dat is immers ook het idee van een energiereep. Maar de manier waarop een energiereep energie geeft kan enorm verschillen. Misschien heb je ook wel eens gemerkt dat je op de één toch langer en fijner kan sporten of (door)werken dan op de ander. Dat heeft vaak te maken met de combinatie van koolhydraten in de reep. 

Soort koolhydraten

Je hebt energierepen die je direct een enorme energieboost geven (bestaan vooral of helemaal uit simpele, snelle koolhydraten) en je hebt repen die je voorzien van een langdurigere toevoer van energie door een gelijkmatigere opname van de koolhydraten. Dat soort energierepen bestaan vaak uit eenvoudige koolhydraten én complexe koolhydraten.

De havervlokken in de Oat&Go repen zorgen voor die langdurige energie. De combinatie van eenvoudige en complexe koolhydraten is fijn omdat je daardoor geen enorme energiedip krijgt die je sneller ervaart bij repen met enkel of vooral snelle koolhydraten. Daarom eet ik hem ook regelmatig als tussendoortje als ik niet aan het sporten ben. 

Hoeveelheid koolhydraten

Maar dat is niet de enige reden waarom ik de Oat&Go graag eet. Zeker bij fietsen is het belangrijk je koolhydraten op tijd aan te vullen. In de Oat&Go zitten relatief veel koolhydraten waardoor het een snelle en gemakkelijke manier van aanvullen is in combinatie met bijvoorbeeld een sportdrank. Je hoeft dan niet per se meerdere repen per uur te eten. 

Biologisch

Wat ik verder een onwijs groot pluspunt vind is dat er geen overbodige dingen in de reep verwerkt zitten. Als sporter ben ik fan van clean fuel en deze reep past naar mijn mening perfect in dat hokje. Het voelt daarom ook fijner om de Oat&Go te eten dan een reep met extra geur-,kleur- en smaakstoffen. Het is niet zo dat ik bij alles wat ik eet enorm op E-nummers let. Maar het is wel degelijk iets dat ik zie als een pluspunt. Ik heb ook het idee dat mijn lichaam deze reep gemakkelijk en beter kan verwerken dan producten met veel toevoegingen en/of dierlijke ingrediënten zoals melk of ei (resten).

De smaak en meer

Natuurlijk valt er over smaak te twisten maar ik vind beide smaken echt goed gelukt. Al heb ik wel een voorkeur voor de choco delight ten opzichte van de fabulous fruit. 

Daarnaast vind ik de textuur ook prettig. De reep valt niet uit elkaar maar plakt ook niet teveel aan elkaar. Geen plakvingers dus. 

Qua formaat is de reep klein en compact. Hij past in kleine zakjes in je fietsshirt of handtas en ligt lekker in de hand. De verpakking gaat ook gemakkelijk open (zelfs met handschoenen op de fiets). 

Door de havervlokken in de reep wordt ie niet zo gauw plakkerig als je hem met sporten in je zak hebt. 

Conclusie

De Oat&Go is een verantwoorde en praktische reep die een goede mix van snelle en langzamere koolhydraten bevat zodat je meteen energie krijgt en die ook behoudt. Handig voor tijdens het sporten maar ook een ideaal tussendoortje op drukke (werk)dagen. 

Ik hoop dat je dit een leuk en interessant artikel vond om te lezen, mocht je nog vragen of opmerkingen hebben laat gerust een reactie achter!

Sportieve groetjes,
Suzanne