img

Ook gek op muffins? Probeer zelf eens een ontbijtmuffin te maken. Net zo lekker!

Ingrediënten

  • 65 gram Teff Oergranenontbijt
  • 50 gram havervlokken (je kunt ook kiezen voor speltvlokken of boekweitvlokken)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 1 grote rijpe (geprakte) banaan
  • 125 ml plantaardige melk
  • 3 eetlepels kokossuiker (een andere suikersoort gebruiken kan natuurlijk ook)
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • een paar lepels Fruitspread Aardbeien (of een andere smaak die je lekker vindt, natuurlijk)

Bereiding

Wat moet je doen?

-Verwarm je oven voor op 190 graden-

1. Meng het Teff Oergranenontbijt, havervlokken, bakpoeder, kaneel en lijnzaad in een grote kom.

2. Meng in een andere kom de geprakte banaan met de melk, de vanille en de kokossuiker.

3. Meng nu de droge en de vochtige ingrediënten door elkaar in de grote kom. Rustig doorscheppen met een spatel of roeren met een garde. (geen electrische mixer gebruiken!)

4. Pak je muffinvorm erbij (wij gebruiken een siliconenvorm, die hoef je ook niet in te vetten) en schep ieder vormpje voor 2/3 vol.

5. Aan ieder vormpje voeg je nu ongeveer één theelepel Fruitspread toe.

6. Maak het beslag nu op door de muffinvormpjes op te vullen.

7. Zet voor 25 minuten in de oven en laat na deze tijd de muffins goed afkoelen.

Tip 1: Je kunt de ontbijtmuffins goed invriezen, zodat je iedere dag een verse muffin kunt pakken.

 

Tip 2: Je hoeft niet bang te zijn dat je op de smaak van deze muffins uitgekeken raakt, want je kunt natuurlijk naar hartelust variëren met de vulling. Wat denk je van gedroogd fruit, noten, rozijnen of één van de andere smaken Zonnefruit?

img