Shot
Een shot gembersap zorgt voor een warm gevoel in de slokdarm en maag. Bovendien bent direct wakker. Mijn voorkeur bij een shot gaat naar sappen met een concentratie rond de 40%. Persoonlijk vind ik alles daarboven veel te sterk, om het puur te drinken.
In de thee
Geen stukjes gember meer in je mond of tegen je lippen. Kortom: ideaal! Gewoon een scheutje gembersap, warm water erbij en voilà! Voordeel is dat je de thee zo sterk kunt maken als je zelf wilt. Hiervoor is alle gembersap geschikt. Mijn voorkeur is zo puur mogelijk. (zo hoog mogelijke concentratie gember in verhouding met andere ingrediënten )
Door de soep
Je kan een scheutje gembersap door bijvoorbeeld pompoensoep doen. Daardoor krijgt de soep een warme smaak met een klein pitje. Verstandig is om er aan het eind wat bij te doen en dan te proeven. Tenslotte kan je er altijd meer bij doen. Andersom niet
Als dressing
Je kan gember ook goed gebruiken voor verschillende dressings. Denk aan salade dressing. Met een beetje olijfolie, balsamico, klein scheutje gember, peper en zout.
Marinade
Je kan gembersap ook gebruiken om tofu, tempeh of kipstukjes mee te marineren. Meng sojasaus, gembersap, knoflookpoeder en uienpoeder door elkaar. Laat de vleesopvolger minstens een uurtje marineren. Bereiden zoals je gewend bent.